Quantcast
Channel: Mad – Sidsel & Lasse
Viewing all 202 articles
Browse latest View live

Vores weekend

$
0
0


På slap line foran lidt over 100 mennesker til seminar om modeblogging på ARoS


På besøg på ARoS dagen efter med et par forskellige ærinder


Et nyt og virkelig spændende projekt, som ARoS afslørede fredag morgen


Vesterlaugets hønsesalat


Humøret var højt, selvom portionerne var blevet lidt mindre siden sidst


Event på Dokk16 torsdag aften

Vi har haft en lettere travl weekend – eller, faktisk bare torsdag og fredag. Torsdag var der seminar i ARoS’ lokaler om modeblogging og bloggeres samarbejder med firmaer, hvor Sidsel og jeg blandt andet talte. Vi synes selv det gik rigtig godt, og sammenhængen mellem oplæggene var super fin. Ud over os talte Adil fra Carat og Barbara fra Bloggers Delight. Det virkede også til at de fremmødte fik noget ud af det, så vi er glade. Om aftenen var vi til event på Dokk16 på Aarhus havn, hvor vi fik set Dokk16s showroom med virkelig mange flotte møbler og flotte omgivelser.

Fredag var vi igen på ARoS – denne gang for at høre om et nyt og helt vildt projekt. ARoS udvider nemlig med et helt nyt kunstværk af James Turell (den grønne kuppel på tegningen) samt et nyt underjordisk galleri, og det ser helt vanvittigt ud. De nye tilbygninger skal ligge under jorden (under Officerspladsen) og forventes at stå færdige i slutningen af 2017. Herman Sallings Fond har lige doneret 100 millioner til projektet, så de er godt på vej. Vi glæder os rigtig meget til at se det færdige resultat. Efter pressemødet fik vi også set Michael Kviums ‘Fools’-udstilling, som jeg ikke havde set. Skulle naturligvis også lige have taget et lettere creepy #arosfools -selfie. Om eftermiddagen fik vi shoppet lidt, og købte et par fællesbukser i COS. En gang i mellem finder vi faktisk et stykke tøj, som vi begge gerne vil ha’, og så splejser vi bare om det. Ret smart, synes vi selv ;) Vi spiste frokost på Vesterlauget, da vi virkelig havde lyst til deres hønsesalat. Desværre var portionerne næsten blevet halveret i størrelse. Det smagte dog stadig lige så dejligt, som det plejer.

Vi håber, I har haft en dejlig weekend! Måske har I fået smagt lidt på juleøllet (eller boksevandet, som vi har hørt, nogen kalder det!).


Decemberweekend

$
0
0

Lørdag bød på lækker morgenmad på La Cabra. Morgenmad kan godt blive et lidt løst begreb for os i weekenderne, og vi var fakisk først på La Cabra omkring kl. 12. Ups! Længe leve at sove længe i weekenden.

En eftertænksom Sidsel opdagede ikke, at jeg tog billeder af hende og ikke af morgenmaden.

Solskin i Møllegade! Solen var virkelig fremme om lørdagen, hvilket var helt vildt tiltrængt. 

Søndagssyslerier ved spisebordet. Vi begyndte at samle et Lomography kamera, som vi havde fået. Det skulle dog vise sig at være (meget) lettere sagt end gjort. Vi blev ca. halvt færdige, og så løb tålmodigheden op. Heldigvis havde vi hjemmelavet gløgg og småkager! 

Vi var forbi Ffood på Vesterbro Torv for at hente noget mad. I samme ombæring fik vi også hentet nogle af deres æblekasser med hjem. De får et ton æbler (!) ind ad døren om ugen, så der er en hel del æblekasser til overs. Dem deler de gratis ud af, og på den måde fik vi os et nyt skostativ, som står i opgangen foran vores dør. 

Morfar i sofaen med salat, sandwiches og juice fra Ffood. Og selvfølgelig et lille tæppe, så man ikke fryser. 

Sådan så lidt af vores weekend ud, fortalt i billeder. Andre nævneværdige ting, som vi ikke har taget billeder af er, at en eller anden havde købt to hotdogs, taget én bid af hver af dem, og så smidt dem foran porten til vores baggård. Meget mystisk og lidt komisk. Vi har også set Bryllup med Jonathan Spang, som man kan snuppe gratis i Brugsen lige nu. Det var faktisk ret sjovt. Om lørdagen så vi også den nyeste af Hunger Games-filmene i biffen. Den var også udemærket, og faktisk også ret barsk, alt taget i betragtning. Dog lidt antiklimaks at man skal vente på den sidste halvdel af bog tre. Især når vi begge rent faktisk har læst bøgerne. Men den var da god!

Det var faktisk også min sidste weekend i Aarhus inden jeg flytter hjem igen. D. 21 december skulle jeg, hvis alt går efter planen, gerne flytte alt mit skrammel til Aarhus igen, og så er Sidsel og jeg back together i vores lille lejlighed, og som fuldtidskærester. Det bliver sgu dejligt.

Hvad skal du ha’ til aftensmad? – Pollo alla Liguria!

$
0
0

Det er godt nok længe siden at vi sidst har bragt en madopskrift herinde! Dette skyldes nok primært, at der ikke sker de store kulinariske krumspring hverken hos Lasse eller hos mig. Det er altid hyggeligere at lave og spise god mad, når man er to, synes jeg :) I sidste uge biksede jeg dog lige denne pastaret sammen, som jeg ikke syntes I skulle snydes for. Havde fået lækker Løgismose-kylling med hjem fra mine forældre, så det skulle udnyttes i en gang Pollo alla Liguria! Rettens ophavsmand er faktisk en af mine forældres gode venner, der nu har købt hus i Pigna i Ligurien. Denne ret bliver ofte kokkereret på ferier dertil, og med god grund, for den er virkelig lækker og samtidig let at lave. Og på en grå decemberdag kan det være godt med en bid italiensk sommer.

Til fire personer:

Fire stykker kylling (overlår, bryst, hvad man nu foretrækker), et stort løg, to fed hvidløg, to dåser flåede tomater, et halvt glas sorte oliven med sten (fx kalamata), salt+peber og italienske krydderier (jeg brugte rosmarin og salvie), 500 gram spagetti, parmesan

Tænd ovnen på 180 grader. Brun kyllingen på begge sider i lidt olivenolie i en varm pande. Kom derefter kyllingen over i et ildfast fad. Hak løg og hvidløg og svits det derefter på panden. Kom flåede tomater og krydderier ved. Hæld herefter oliven i fadet med kylling og derefter tomatsaucen. Fadet kommes i ovnen og bages i 30 minutter ved 180 grader. Imens koges 500 gram spagetti og parmesan rives. Tag fadet ud efter de 30 minutter og fisk kyllingen op. Vend herefter pastaen sammen med saucen i fadet. Server pastaretten med et stykke kylling til og drys til sidst parmesan over. Buon appetito!

Moroccan Scramble

$
0
0

Denne ret er en freestylet version af den morgenmadsservering Five Leaves i Brooklyn serverer. Deres udgave smager vildt godt! Da komponenterne i retten egentlig er ret simple besluttede vi os for at give os i kast med vores egen version. Smagsmæssigt ligger den relativt tæt op ad den originale, men fx har vi ikke kunnet bruge nøjagtig den krydderiblanding som Five Leaves gør, så der er små variationer. Uanset hvad er det en forholdsvis nem, billig og velsmagende ret til enten morgenmad, frokost eller aftensmad. Og så mætter den vildt godt, når man tænker på at retten er vegetarisk.

Opskrift til to personer:

To store skiver ristet surdejsbrød (denne aften brugte vi bare nogle grove ciabattaboller, som vi skar over), en avocado, fire æg, lidt mælk, en dåse kikærter, en spsk. Ras el Hanout/andet marrokansk krydderi, en spsk tomatpuré, olie til at stege i, en rød chili (ikke for stærk!), en rød peberfrugt, tre forårsløg, et bundt koriander (valgfrit), salt og peber efter behag

Kikærterne hældes på en pande og steges i lidt olivenolie, Ras el Hanout og tomatpure. Imens piskes æggene sammen med lidt mælk. Når kikærterne har været på panden i 5-7 minutter tages de af og hældes i en skål. Hæld så æggeblandingen over i panden, lad endelig overskydende olie og krydderier blive tilbage, og lav det så til røræg. Brødet ristes på begge sider og smøres med et tykt lag avocado. Chili, peberfrugt, forårsløg og koriander skæres ud i tynde stykker og blandes sammen inden anretning. Placer brødet nederst, herefter en portion røræg, herefter kikærter og til sidst grønt-blandingen. Afslut med en god gang friskkværnet salt og peber. Bon appetit! :)

Guide: New York

$
0
0

Som I jo nok næsten ikke har kunnet undgå at opdage, var vi ude at rejse for ikke så længe siden. Vi var både i New York og Tulum, men eftersom vi ikke tænker at en ret stor del af jer kommer til at besøge Tulum, laver vi ikke nogen guide til den lille by :) New York tror vi til gengæld en hel del af jer godt kunne finde på at besøge, og selvom vi kun var der i seks dage, synes vi alligevel vi prøvede en masse gode steder, som vi gerne vil anbefale. So here it comes – vores guide til New York!

(klik på navnene på stederne for at komme til deres hjemmesider, hvor man kan se åbningstider, adresser osv.)

Spisesteder

Shake Shack

Shake Shack er egentlig en kæde, som ligger flere steder i New York. Det er ret ligetil, hvad de serverer. Burgere, fritter og shakes. Og de er gode! Deres restauranter er også ganske hyggeligt indrettet på trods af, at det er en kæde. Og så er der gratis WiFi!

Five Guys

Historien er faktisk lidt den samme med Five Guys. En burgerkæde, som ligger flere steder i USA. Det er ikke specielt fotogen mad, men det er snasket og godt på den helt rigtige måde. Menukortet er relativt begrænset, men til gengæld er der mulighed for at sammensætte sin egen burger som man ønsker, og der er altså masser af lækkert tilbehør at vælge imellem. Og så koster det ikke ekstra, lige meget om du så skal ha’ alt tilbehøret på én gang eller ej.

Bareburger

Bareburger er OGSÅ en kæde, men her er vi ovre i den økologiske ende. Der er mange forskellige burgers at vælge mellem, og de er rigtig lækre! Menuen varierer lidt fra sted til sted, men tit er der mange spændende valgmuligheder som eksempelvis bisonbøf i burgeren. Et rigtig anbefalelsesværdigt sted.

Five Leaves

Sindssygt hyggeligt sted i Brooklyn. Vi spiste morgenmad der, hvor vi fik deres moroccan scramble (den SKAL prøves) og deres pandekager. Stedet er ikke specielt stort, og ser ikke ud af meget udefra. Hvis man er i Brooklyn, skal man næsten et smut forbi, måske bare for en kaffe.

Gemma

Italiensk restaurant på The Bowery, som ligger i forbindelse med The Bowery Hotel. Det er lidt dyrere end nogle af de andre steder, vi besøgte, men det er også rigtig lækkert. Indretningen er virkelig autentisk og intim, og maden er bare veltillavet. Og så kommer den virkelig hurtigt! Prøv deres steak og evt. æbletærten til dessert.

The Butchers Daughter

En lille café, som serverer morgenmad, brunch, frokost og aftensmad. Vi spiste morgenmad der, og det var virkelig lækkert. De specialiserer sig i lidt mere helseagtig og sund mad, og især deres juices og smoothies kan give et godt boost. Man kan dog sagtens også bestille eksempelvis æg og french toast. Hvilket vi gjorde ;)

Eggshop

Ligger ca. 50 meter fra The Butchers Daughter. Som navnet antyder, specialiserer de sig i æg. Både til morgenmad, frokost og aftensmad. Vi spiste morgenmad der, og fik serveret nogle virkelig lækre retter (prøv deres “Pepper Boy”). Stedet er småt, tætpakket og hyggeligt. Og så serverer de også en god flat white.

Asiadog

Asiadog er helt klart et besøg værd! De startede vist nok med at have små stande forskellige steder, men efter stor popularitet åbnede de et par små steder, hvor der måske er plads til 8-10 spisende gæster. Konceptet er ret simpelt. Man kan vælge mellem en række asiatisk inspirerede hotdogs, fritter, salater og et par andre retter. Det er dog klart deres hotdogs, der trækker. Prøv et par forskellige. De er mega gode! Og ret billige.

Bill’s Bakery

Bill’s Bakery ligger et par forskellige steder på Manhattan, og er egentlig ret simpelt. Du kan få kaffe og kage. And it’s so good! Der er sindssygt mange forskellige kager at vælge mellem. Vi prøvede en cheesecake og en muffin med banan og nutella-frosting. Scrumptious!

Dough

Dough ligger både i Brooklyn og ved Flatiron, og serverer kaffe og doughnuts. Nice and simple. Det er rigtig gode og store doughtnuts, og der er mange forskellige varianter (lemon/poppy seed er god!). Der er frit kig til køkkenet, hvor man kan se medarbejderne lave doughnuts til den helt store guldmedalje. Det er meget skægt. Et godt sted at få sig en eftermiddagskaffe og en bid kage. Regn dog ikke med at kunne sidde ned. I Brooklyn-butikken var der kun to stole.

Le Pain Quotidien

Endnu en kæde, som endda findes flere steder i verden. Og med god grund. Le Pain Qoutidien er hjemligt og har et stort udvalg af franskinspireret morgenmad, frokost og aftensmad. Der er mange økologiske og veganske valgmuligheder på menukortet, og så er der sørme også WiFi. Måltiderne her har aldrig skuffet :)

Buvette

Buvette er helt vildt hyggeligt, og tit ret travlt. Der kommer mange smarte mennesker, og det med god grund. Stedet er franskinspireret og priserne er lidt højere end de andre steder, vi spiste. Og så er portionerne faktisk også mindre. Alligevel fortrød vi på ingen måde, at vi besøgte stedet. Det er en særlig oplevelse, og personalet er noget af det venligste, vi oplevede i New York.

Whole Foods

Vil man bare gerne have noget lækker mad med hjem på hotelværelset, kan vi varmt anbefale Whole Foods. Der er en hel masse forskellige, lækre færdigretter, salater, buffeter og meget andet at vælge mellem. Man kan også få friskpresset juice. Også et godt valg, hvis man er vegetar eller veganer.

Shopping

Century 21

Century 21 er bare et must visit-sted! Vi var der hele tre gange på de seks dage, vi var i New York. Vi kom også på et ret vildt tidspunkt, hvor de havde udsalg. Deres koncept er nemlig at de opkøber restpartier og varer fra alle mulige steder, som de så sælger til nedsat pris. Og når de så holder udsalg, er det -75%, og så -50% oven i det. Så kan man altså spare ret store beløb. Vi var især i “European Designers”-afdelingerne, hvor man kan finde Lanvin, Damir Doma, Kris van Assche, Givenchy, Acne, Margiela, ALT! Man skal have god tålmodighed for at finde skattene, men de er der. Vi regnede ud at Sidsel havde sparet omkring 12.000 kroner derinde, og hun havde altså købt for omkring 1800 kroner. Der er også masser af amerikanske mærker som Levi’s, Calvin Klein og Ralph Lauren til virkelig gode priser. Der ligger to butikker på Manhattan og én i Brooklyn, men efter sigende er den bedste den i Lower Manhattan, som også er den første butik, der åbnede. Det var også den, vi besøgte.

GAP

GAP er vel USA’s svar på noget i retning af H&M med et amerikansk twist. Brandet tog udgangspunkt i kvalitetsdenim til fornuftige priser, hvilket de stadig holder fast i. Siden begyndelsen har de dog udvidet, og tilbyder nu en masse fine og enkle styles til mænd, kvinder og børn. Priserne er fine og det er kvaliteterne også. Bestemt et kig værd.

Uniqlo

Uniqlo er the shit! Så er det sagt. De har kæmpe store butikker rundt om i hele verden (men endnu ikke i DK), hvor de specialiserer sig i basisvarer. Cashmere-strik, denim, uldfrakker, blazere, t-shirts, undertøj, you name it. Det er nærmest umuligt ikke at finde noget derinde, du ikke har brug for. Der er så mange flotte ting til basisgarderoben. Og så har de også et kundetoilet (offentligt tilgængelige toiletter er en kæmpe mangelvare i NYC).

Opening Ceremony

I SoHo finder man Opening Ceremonys flagship store, som er opdelt i flere etager, hvor man finder en lang række highend mærker og Opening Ceremony’s egen tøjlinje. Der er virkelig gjort noget ud af indretningen, og butikken er en oplevelse i sig selv. Priserne er ikke lave, men varerne er helt i top.

SoHo

SoHo er det kvarter i New York, hvor du finder alle de seje butikker. Alexander Wang, Margiela, Rag&Bone, Céline, Isabel Marant, Acne Studios, jeg kunne blive ved. Det er også her du finder et godt udvalg af highstreetbutikker som Uniqlo, H&M, Topman, Topshop, Zara og så videre. Her findes også de mere eksklusive magasiner som f.eks. Bloomingdales. Kort sagt er SoHo ikke rigtig til at komme uden om hvis du skal shoppe.

Andre New York Guides

I vores jagt på gode New York-tips, faldt vi over et par andre guides til NYC:

 

Hvis I har flere tips, må I meget gerne skrive dem i kommentarfeltet her, så andre læsere eventuelt kan få glæde af dem! Også meget gerne til hoteller eller lejligheder. Det er altid rart at have et godt sted at bo, når man er ude at rejse :)

Shakshuka

$
0
0

Vi fortsætter i det marrokanske spor madmæssigt! Herhjemme er vi i det hele taget blevet ret glade for at spise mellemøstlige og marrokanske retter. De er tit sunde, billige og fulde af smag :) I denne omgang er det en rigtig SU-venlig ret! Den kan laves med få ting i køleren og med de grønsagsrester man nu har. Det kan godt være, at det ikke er den mest fotogene ret i verden, men den smager rigtig godt! Opskrift på Shakshuka til to kommer her:

Til to personer:

Et løg, et fed hvidløg, to dåser flåede tomater, en chili/chilipulver, en peberfrugt, fire æg, lidt ost (parmesan eller feta fx), salt, peber, spidskommen, paprika, Ras el Hanout (eller hvad man nu lige har lyst til at krydre med), et godt brød og eventuelt et drys persille

Løg, peberfrugt og hvidløg hakkes og steges i en kasserolle. Herefter hældes to dåser flåede tomater ved (også gerne et par friske, hvis man har det). Kom krydderier i og smag yderligere til med salt og peber (jeg bruger også en anelse balsamico og sukker). Lad retten simre i 10 minutters tid, eller til sovsen begynder at tykne. Herefter slås æggene ud, et efter et, og hældes forsigtigt ned ovenpå sovsen. Drys ost henover og sæt låg på. Efter 5-7 minutter skulle æggene gerne være færdige (stadig lidt flydende i blommen), og så sættes kasserollen på bordet. Så kan man enten øse lidt over i en skål eller dyppe sit brød direkte i kasserollen, men pas på, for sovsen kan være meget varm. To brændte ganer tager ikke fejl ;)

Play with Oreo / Oreo Smushins

$
0
0

I samarbejde med Oreo udgiver vi i dag opskriften på en lækker og lidt syndig dessert. Dette gør vi i anledning af Oreos konkurrence Play with Oreo, hvor opgaven lyder på at lave et bidrag/design, hvor den kendte Oreo-kiks er omdrejningspunkt (se Maries og Silles bud her og her). Designkonkurrencen har dermed til formål at hylde Oreo og Danmarks dygtigste og mest kreative unge talenter. For at deltage i konkurrencen, skal du opfylde følgende tre krav: 1. Du skal gå på en grafisk designuddannelse 2. Dit design skal være din kunstneriske fortolkning af Oreo som en person eller karakter (= du skal bruge Oreo-kiksen som din figurs hoved) 3. Dit design skal tage udgangspunkt i en af de såkaldte playful attributes: Discover, Crunch, Love, Dunk, Pop, Roll, Rock, Dream, Stack eller Twist.

Alle bidrag skal sendes til oreo.danmark@hkstrategies.com inden 29. marts 2015 (husk at skrive kontaktinfo, uddannelse og valg af attribute). Vinderen findes af en jury, og vinderens design vil blive fremvist på et 220 m2 stort outdoor banner på et kendt område i København i en hel uge, og vinderen får samtidig en præmie på 15.000 kr. og 32 ruller Oreo. 2. og 3. præmien vinder såmænd også 32 ruller Oreo ;) Se mere om konkurrencen her. Og hvis man nu ikke tilfældigvis er designstuderende kan man stadig være med til lidt sjov og hashtagge sine billeder med #playwithoreo – gå eventuelt allerede ind og tjek hashtagget på Insta nu. Der ligger mange sjove billeder og lækre opskrifter!

Og nu til vores opskrift. Lasse og jeg er desværre ikke særlig kunstnerisk anlagte, men vi er til gengæld meget madglade. Og så synes vi det er ærgerligt hvis de, der ikke kan deltage i konkurrencen, skal gå “tomhændede” herfra. Derfor lidt inspiration til din næste forkælelsesstund i form af Oreo Smushins med udgangspunkt i attributten “crunch”. Smushins er vist et begreb som Jamie Oliver introducerede i sin tid, og dækker egentlig bare over, at man moser en masse toppings sammen med noget is! Lidt i stil med froyo, men bare hvor det rent faktisk smager godt ;) Til denne omgang har vi gjort følgende:

Til en person:

To kugler god vanilleis, jordbær i skiver, chokoladekage, knuste oreos

En kugle vanilleis kommes i et glas. Herefter drysses jordbær, kage og oreos over. Gentag med is og toppings og voila! Hvis det skal være helt rigtigt moser man lige det hele sammen til sidst ;) Desserten kan naturligvis varieres i det uendelige. Andre gode toppings tæller blåbær, hindbær, brownie, nødder, karamel, skumfiduser, cookie dough, chokoladestykker mv.

Sponsoreret indlæg

Chido, Aarhus

$
0
0



Vi har netop været forbi nyåbnede Chido i Mejlgade i Aarhus på en doven tirsdag. Vi hoppede på deres Taco Tuesday, hvor menuen stod på tre slags tacos med nachos, salsa og guacamole til. Nu kommer vi jo lige fra den ægte vare i Mexico, så naturligvis havde Chido meget at leve op til og leverede heller ikke helt samme smagsoplevelse, som vi var vant til i Tulum. Vi synes dog stadig at menuen er værd at tippe om. Til 65 kr får man rigelig mad til en person og deres tacos er udemærkede – især kødet er virkelig lækkert og mørt. Man kunne håbe at de måske ville begynde at lave deres tortillas selv på et tidspunkt, for de var meget standard ala dem fra supermarkedet. Det kunne virkelig løfte smagsoplevelsen. Og så kan et taco-sted altså virkelig måles på sit tilbehør. Guacamolen er godkendt, og det samme er de syltede rødløg og majsblandingen, men salsaen smagte mest af alt bare af tomat og oliven (??). Der må gerne fyres noget mere op for lime, løg, chili og koriander efter vores smag. Men alt i alt var det bíen!


Anbefaling: Bernth & Co

$
0
0



I lørdags besluttede jeg mig for at give en spontan frokost, og det sagde Lasse naturligvis ikke nej til, så vi begav os ned mod latinerkvarteret. Jeg har længe haft lyst til at prøve nogle flere af de nye steder i Borggade. Efterhånden huser gaden jo både Ganefryd, Vincaféen, Passione og så Bernth & Co. Sidstnævnte havde jeg især hørte rosende ord om, og da vi tjekkede menukortet ud, blev vi ikke mindre sultne! Inde i butikken faldt valget på de to varme sandwichvarianter “Italian Meatball” og “Bahn Mi”. Førstnævnte indeholdte spicy tomatsovs, provolone-ost, frisk basilikum og meatballs. Sidstnævnte indeholdte braisseret gris, satay-sovs, spidskål og koriander. Begge var de pakket ind i det lækreste surdejsbrød man kan forestille sig, som naturligvis blev lavet på stedet, ligesom at kødet friskhakkes i butikken. Med andre ord er der fokus på kvalitet og god smag. Og hold nu op hvor var det godt! Vi kunne faktisk næsten ikke blive enige om hvilken sandwich vi foretrak. Lasse hældte nok til Italian Meatball, og jeg til Banh Mi, men det var næsten dødt løb! De resterende sandwich-kombi’er lød i øvrigt også meget gode og så kan man tilmed få lækre Luscombe-drikke og god kaffe på stedet. Så Bernth & Co skal have en stor anbefaling herfra. Skynd jer derned! :)

Besøg på The Burger Joint

$
0
0




Lasse og jeg besøgte i tirsdags The Burger Joint på Åboulevarden i Aarhus. Vi havde været så heldige at få tilbuddet om at teste deres burger-koncept, og det siger to burger-entusiaster som os jo ikke nej til! Så vi gik afsted mod restauranten med høje forventninger. Da vi fik os bænket og bladrede i menukortet slog det os hvor meget af maden, der var hjemmelavet. Dette kan jo både være godt og skidt, men vidner i hvert fald om at vi har med mad lavet fra bunden at gøre. Lasse bestilte en BJ-special (og nej, det er ikke et frækt tilbud!) og jeg bestilte den engelske fiskeburger, så fik vi prøvet lidt forskelligt. Lasse fik en hjemmelavet iste med ingefær, lime og grøn te til sin burger og jeg fik en limonade lavet på citron og ingefær. Sidstnævnte bragte mig for en stund tilbage til Mexico, hvor vi også fik en masse læskende limonata, så det var dejligt! Lasse var også rigtig begejstret for sin iste, der balancerede godt mellem det søde og det syrlige.

Og så til maden. Lasses BJ-special bestod af hjemmelavet bolle, to bøffer, cheddar, bacon, tomat, løg, salat, syltede agurker og hjemmelavet ketchup. Min fiskeburger blev serveret i samme bolle, men med dybstegt lyssej, frisk agurk, tomat, rødløg, salat, flødeost og hjemmelavet tartarsovs i. Hvis vi starter med bollen, som tit er det springende punkt, så var vi faktisk positivt overraskede. “Fiberbolle” lyder umiddelbart liiidt klidmoster og lige vel sundt til en burger, men den var lys, blød og med fin skorpe. Den mindede lidt om de brød, som Blend i Paris bruger, og det er ikke en dårlig ting! Ud af de to slags fyld, så var vores favorit den klassiske amerikanske, som Lasse fik. Fiskeburgeren var også udemærket, men især tartarsovsen var måske lige vel freestylet og grøn i forhold til hvordan sådan en traditionelt smager. Til gengæld var grill- og kød-smagen i Lasses burger virkelig god! Og så var burgeren saftig og lige tilpas snasket. Som tilbehør til burgerne fik vi stedets hjemmelavede fritter, som var store og rustikke, men stadig sprøde og godt salte – pluspoint for det (og for gratis refill også)! Hertil fik vi hjemmelavet ketchup, aioli og guacamole. Godt med dyppelse og endda nogle gode af slagsen. Lasse var ret meget oppe at køre over aiolien! :) Det er i grunden fjollet at vi ikke har lagt vejen forbi Burger Joint noget før, for de serverer faktisk et virkelig godt burger-måltid, blev vi enige om. Klart blandt de bedste i byen pt. Det er fedt med et sted der går op i de enkelte delelementer i burger-måltidet, og ikke bare spiser én af med bake-off og præfabrikerede sager. Hjemmelavet er vejen frem – og The Burger Joint får vores anbefaling :)

Husk at I også kan følge The Burger Joint på Facebook og på Instagram, hvor de lægger lækre billeder, tilbud og konkurrencer op :) (Men pas på med at sidde og kigge på burgerbilleder på Instagram om aftenen! Man kan blive farligt sulten efter en burger før man skal sove!)

Sponsoreret indlæg

Date night på Karma Sushi

$
0
0

Forleden inviterede Mademyday os på en hyggelig lille date-aften, hvor vi fik lov til at komme ud at spise sushi. Vi nyder virkelig at komme ud at spise sammen. Så kobler vi bare af, nyder hinandens selskab og glæder os over den gode mad, og at vi ikke skal vaske op bagefter (vi glæder os som små børn til den dag, vi får en opvaskemaskine….).

Vi besluttede os for at afprøve Karma Sushi i Vestergade – både fordi det var (alt for) længe siden, vi sidst havde fået sushi og fordi vi havde gået forbi der så mange gange efterhånden uden at prøve det. Som I kunne læse i dette indlæg jeg skrev om Sidsels små finurligheder, er hun slem til at gå og læse alle restauranternes menukort. Især når vi går på en gade med mange restauranter som i Vestergade. Karma Sushis menu er blevet glugget på en del gange, så nu var det altså på tide at få udløst spændingen :)

Vi har efterhånden smagt en hel del sushi efterhånden – det har man jo som blogger – og Karma Sushi ligger helt bestemt i den rigtig gode ende af skalaen. Vi har også været på Sota Sushi, der også ligger i Vestergade, og begge steder laver virkelig fin sushi af høj kvalitet. Vi har selvfølgelig ikke det helt store spis-ude-budget, så prisen betyder naturligvis også noget. Og ja, Karma Sushi ligger højt kvalitetsmæssigt, men også prismæssigt. Pengene er dog godt givet ud, hvis I spørger mig :) Sushien er virkelig flot anrettet, og man kan smage, at det er helt frisklavet og af gode råvarer. Det er et relativt lille sted med plads til 10-12 gæster, hvilket bare givet en hyggelig og afslappet stemning. Og så er personalet søde og hjælpsomme. Så Karma Sushi får helt klart en anbefaling med på vejen herfra.

Vi har opdateret Aarhus-guiden

$
0
0

Vi har opdateret vores Aarhus-guide med blandt andet Karma Sushi, The Burger Joint og Moesgaard Museum. Vores guide indeholder de bedste tips til restauranter, caféer, shopping, kultur, natur, overnatning og begivenheder i Aarhus og stort set alle anbefalinger er baseret på vores egne erfaringer. Der er links til de indlæg, vi har skrevet om de respektive steder, så der er rig mulighed for at planlægge den perfekte weekend i Aarhus. Tag et kig og anbefal endelig listen til venner og bekendte, hvis I synes om den :) Vi tager også gerne mod tips til punkter på listen, hvis I synes, der mangler noget.

Listen ligger altid i vores menu, så I hurtigt kan finde den. Det var bare det. Hej!

TGV Café, Aarhus

$
0
0




I det indlæg, hvor vi berettede om vores SPOT-festival weekend teasede vi for en lidt mere uddybende anbefaling af  franskinspirerede TGV Café, som for ikke ret længe siden åbnede på Banegårdspladsen i Aarhus. Vi havde hørt meget godt om stedet, og især deres brunch havde vi fået anbefalet flere gange. Så det måtte vi jo prøve!

Vi havde tømmermænd og var virkelig sultne, da vi ankom. Det skulle vise sig at være lidt farligt, når det blev kombineret med muligheden for bare at krydse de brunch-retter af, vi godt kunne tænke os. Vi fik måske lige sat et enkelt kryds eller to for mange. Både brød, skyr med müsli og honning, røræg med bacon, brød med smør, fritter med aioli, pandekager med sirup, hønsesalat med pancetta, frugt, croissant, kaffe og juice fik et lille kryds. Det tog sin tid, men vi fik faktisk spist det hele – og så var vi godt nok også helt proppede bagefter. Croissant og fritter var sprøde, kaffen god og frugten frisk. Generelt var der ikke rigtig en finger at sætte på maden, det var bare lækkert. De fleste af kryds-af-retterne finder man på en del klassiske brunch-menuer, men når det er lavet ordentligt, så hitter det altså!

Selve caféen var ganske rummelig og hyggelig, selvom Banegårdspladsen måske ikke er det sted, man har allermest lyst til at hænge ud, hvis man skulle sidde ude. Men det kan sagtens gå an :) Prisen lød på omkring 280 kroner for os begge, hvilket vi synes var en rigtig fair pris, alt taget i betragtning. TGV Café får en anbefaling fra os!

P.S. Vi har hørt, at TGV desværre har tænkt sig at lukke inden ret længe, så skynd jer at få prøvet det, mens det er der!

Date night på Juliette

$
0
0


I sidste uge tog Lasse og jeg en spontan beslutning om at finde en gang aftensmad i Jægergårdsgade. Kender I det, at det tit er de spontane aftener ude, der er de bedste og de hyggeligste? Sådan en aften havde vi i hvert fald på Juliette. Da vi begge havde lyst til fransk mad, og for mit vedkommende en steak frites, så tog det ikke længe at beslutte hvilken restaurant og hvilke retter vi skulle hoppe på. Både Lasse og jeg har spist en del gange på stedet, og især deres morgenmad, brunch og burger kan også anbefales. Deres steak frite er dog også rigtig god og til 185 kr. er prisen fin. Vi er vilde med fritterne på Juliette, der heller ikke skuffede denne aften. Rygende varme, sprøde og salte. Saucen på billedet er deres egen fortolkning af en bearnaise, der er lidt tyndere og tilsat sennep, hvilket faktisk giver et godt touch til klassikeren. Bøffen er smagfuld, selvom den ikke helt når kvaliteten på de andre deciderede bøf-restauranter i byen. Tilbehøret i form af stegte løg og svampe + lidt grønt er rigtig lækkert at få med, og tager lige toppen af den dårlige samvittighed over nærmest bare at spise rent fedt og kød, hehe. Til dessert delte vi en créme brûlée, som er en af mine yndlingsdesserter. Hvis den altså er lavet ordentligt. Juliettes er dejlig blød, cremet og smager igennem af vanille. Desværre havde sukkerlaget denne aften fået lidt for meget, og smagte decideret brændt i midten. Lidt ærgerligt, og en anden aften havde vi nok valgt at klage, men vi ville ikke ødelægge den gode stemning, så vi spiste bare udenom. Så alt i alt gik vi glade og tilfredse derfra. Det er fedt for Jægergårdsgade at have fået sig så lækker en bistro!

 

 

Guide: Tel Aviv & Israel

$
0
0

Pundak Deluxe (lige ved fleamarket i Jaffa på Olei Zion St): Der er helt sikkert blevet skelet lidt til New York på denne kombineret bar og restaurant. Der er en meget lækker vibe og så laver de virkelig god barbecue! Man kan sample en hel masse, som man så får ind på stålbakker med lækre dips til. Vi kan anbefale deres pork mix med kartofler, majs og coleslaw til. Kødet er supermørt og velsmagende!

Port Said (lige ved Rothschild og den store synagoge): Hvis man gerne vil spise god mad i cool omgivelser, eller måske bare drikke et par goldstar og kigge på mennesker, så er Port Said stedet! De serverer israelske retter med et twist og det hele præsenteres fint i små papirsposer, på papstykker og i små skåle. Baren har live dj, der spiller LPer, og der er ingen tvivl om at det er cremen af Tel Avivs hipstere, der frekventerer stedet. Khalot og khippah er skiftet ud med septum, sneaks og tatoveringer! Vi kan anbefale deres søde kartofler med creme fraiche og aubergine med tahini og surdejsbrød til.

Urbano (på hjørnet ved Yefet St): Dette sted er forholdsvis nyt, men både mad og cocktails laves med sikker hånd. Vi fik deres famøse burger og et par chrystal 26-cocktails. Virkelig godt! Og de har happy hour hver dag indtil kl 20.

Dalida (på Zevulun, en sidegade til Jaffa st): Dalida specialiserer sig i moderne israelske mad med et europæisk twist. Hver søn-tors kan man få halv pris på hele menuen, så der kan man få sig et billigt måltid i fine omgivelser. Vi kan anbefale deres bruléed feta og tortellini med pistacienød og ricotta.

The old man and the sea (på Jaffa Port): Dette sted er efterhånden lidt af en institution i Tel Aviv, og man forstår godt hvorfor. Når man ankommer får man hurtigt anvist et bord og så udspiller det muntre køkken sig ellers for øjnene af en. Tjenere farer rundt og der flyver tallerkner ned på borde rundt omkring en. Deres 29-retters meze-forret får alle serveret og de forskellige dips er faktisk overraskende varierede og velsmagende! Vi fik også grillet David fish, hvilket var ret lækkert også.

Capitolina (På hjørnet ved Yafo St i Jaffa): Her kan man få sig en rigtig lækker gang is! De specialiserer sig i frisklavet italiensk gelato med mange spændende smagsvarianter. Vores favoritter var helt klart lemon pie og snickers, men bed om en smagsprøve eller to inden I beslutter jer!

Benedict (på hjørnet ved Rothschild boulevard): Her serverer de dejlig morgenmad 24/7. Vi ankom tidligt fredag morgen, så vi satte os kl 06, hvor der allerede var overraskende mange mennesker, og fik eggs benedict og shakshuka med merguez. Begge dele var super velsmagende og blev serveret med salat, friskbagte boller og forskellige dips og smørelse til. Og så følger der friskpresset juice eller valgfri kaffe med i prisen, der ligger på omkring 100 kr for et måltid.

Hotel Montefiore (på Montefiore St): Man skal unde sig et besøg på fine Montefiore. De serverer en overdådig morgenmad, som bliver serveret på sølvservice i flotte omgivelser. Priserne er faktisk meget rimelige, og ligesom på Benedict følger der drikkevarer med i menuen. Hvis man er et par afsted kan vi anbefale at bestille en Montefiore breakfast og en Continental og så dele.

Max Brenner (på Rothschild): Denne chokolade-kæde er en gammel kending for mit vedkommende, da den ligger overalt i Australien. Jeg har på min udveksling sat en del af deres chocolate fondues til livs! Derfor måtte vi også forbi i denne omgang, selvom det ikke var helt lige så lækkert som i Sydney (billedet er fra Sydney og ikke Tel Aviv). Men det var stadig godt! Forbered jer på at trille derfra.

Shine 38 (Frishman St): På Shine har de helt styr på det italienske køkken. Sjældent har vi fået så sprøde og gode pizzaer. Prøv deres Calabria og kom i himlen! De har i øvrigt happy hour hver dag indtil 19.30, så man skal næsten være et skarn for ikke at kunne snuppe sig et glas (eller to..) cava, lambrusco eller aperol spritz til omkring en 20’er.

Falafel: Pita falafel er jo ikke til at komme udenom i Israel. Vi spiste stort set ikke andet til frokost! Og generelt set er kvaliteten rigtig høj, så man skal være ualmindelig uheldig for at finde en dårlig én af slagsen. Her har I dog et par anbefalinger:
Olei Zion St i Jaffa (klistermærke med “Eshel” over døren): Rigtig god pita med sprøde falafler i og godt fyld. Man får enten pommes i eller ved siden af, og det er faktisk meget lækkert!
Hakosem (Schlomo Hamelech St 1): Rimelig populært falafel-sted. Vi nåede ikke at prøve det, men folk siger at det er køen værd!
Ratzon Falafel (16 King George St): Klart Tel Avivs billigste frokost. Til kun 6 shekel kan man få sig en rigtig gedigen pita falafel her.

Carmel Market: Et besøg i Israel er ikke fuldendt uden et besøg i en shuk – kæmpe åbne markeder, der sælger alt mellem himmel og jord. På markedet i Tel Aviv kan man virkelig købe alt hvad hjertet begærer. Det er stort og menneskeproppet, så man skal have lidt tålmodighed med sig! Vi nøjedes med at gå en lille tur derinde og købte os en Shake og en juice.

Puaa: Her spiste vi turens sidste måltid, og hvilket et måltid! I skal prøve deres friterede blomkål med aioli eller deres chicken curry, det smager virkelig skønt. Stedet er ikke billigt, men portionerne er store, så man kan sagtens dele lidt. Indretningen på stedet er virkelig fin og sjov, og kan nok bedst beskrives som eklektisk kolonihave-stil!

Generelle tips til Israel:

– Tag toget ind til byen fra lufthavnen. Det tager kun 10-20 min, koster 25 kr og går regelmæssigt.
– Generelt er deres offentlige transport helt ok. Man kan fx komme til Haifa eller Jerusalem fra Tel Aviv på ca en time. Hvis man lejer bil skal man forberede sig på crazy trafik. Som vores chauffør sagde – “here we negotiate” – med andre ord er færdselsloven mest en anbefaling!
– Man skal huske at man er i et religiøst land. Ergo ikke for meget kissemissen, tækkelig påklædning hvor det påkræves etc.
– Priserne er lidt under de danske (i byerne), jo længere ud på landet man kommer, jo billigere. Det er tilladt at forhandle om priserne, vi oplevede ofte at der var en pris for turister og en pris for lokale.
– Tel Aviv er fed som base, men det er lige så meget de omkringliggende byer og historiske sites man skal komme for. Vi nåede Haifa, Jerusalem, Masada og det døde hav. Alle fire steder kan anbefales!
– Lad vær med at rejse dertil i sommermånederne – der bliver varmen næsten uudholdelig. Vi fik en forsmag på det med knap 40 grader i Tel Aviv om mandagen, og det var som at trække vejret gennem en føntørrer. Man kan næsten ikke foretage sig noget!


Besøg på Klassisk Bistro 65

$
0
0





I sidste uge var jeg så heldig at få fejret min 26 års fødselsdag på Klassisk Bistro 65 sammen med hele min familie, min kusine og Lasse. Vi har hidtil været på Seafood de sidste par år, fordi vejret har været så godt i maj måned. Det samme kan man desværre ikke sige om dette års maj-vejr, og derfor blev det til indehygge på bistroen i stedet. Både Lasse og jeg har fået stedets søndagsbrunch en del gange og den hører til blandt de bedste i byen er vi begge enige om. Derfor var vi også spændte på at prøve deres aftenmenu, som byder på en masse franske klassikere så som moules, escargot, chevre chaud, steak frite og creme brulee. Vi bestilte alle dagens bondemenu (til 290 kr.), som bestod af gravad laks, bouef bourguignon og creme brulee (med undtagelse af Lasse, der bestilte tatar til hovedret). Selve retterne var simple, rustikke og velsmagende, lige som det franske bistro-køkken bør være, efter min mening :) Lasses tatar var lidt af en oplevelse, da den kom ind på fad og blev rørt ved bordet, således at han selv kunne bestemme dosering af cornichoner, krydderurter, tabasco m.v. Ret fint og selve retten var så lækker. Til maden fik vi også stedets gode brød og aioli, som man nærmest ikke kan få nok af! Vi var alle enige om, at creme bruleen var blandt de bedste vi havde fået. Dejligt med et tykt lag knasende karamelliseret sukker. Og min mor var meget glad for den hjemmegravad laks, der virkelig smagte igennem af dild. Så maden levede bestemt op til forventningerne. Desværre kom vi på en meget travl lørdag aften, og det prægede oplevelsen lidt. Over fire timer sad vi på restauranten, og selvom jeg klart hellere vil have for meget end for lidt tid, så var det ærgerligt at skulle efterlyse sin dessert to gange og generelt opleve tjenerne fare lidt forvildet rundt og ikke helt have styr på ens bestilling (vi var fx på vej til at få serveret to flasker rødvin i stedet for den ene flaske hvid, vi havde bestilt). Det er ikke jordens undergang, men man kan næsten ikke undgå at den hektiske stemning smitter lidt af. Men hvem ved, de kan have været underbemandet. Så vi kommer nok igen. Både for at spise brunch og tatar :)

Udforskning af Aarhus’ spisesteder med mademyday

$
0
0





Kærnemælkspannacotta på Café Hack / drinks på Memphis Roadhoase / cykeltaxa rundt i byen / brunch på Spiselauget / croissanter fra Briancon og cappuccino på RS28 / mojitos og tapas på Slap Af

I lørdags var vi, sammen med et stort Aarhus-bloggerkorps, inviteret til en dag præget af næsten dionysisk ekstase, idet mademyday indbød til et event fyldt med gode spise- og drikkeoplevelser. Vi mødtes kl. 12 på Café Hack og blev herefter inddelt i par. Jeg fik æren af at blive fragtet rundt i cykeltaxa sammen med Emma Martiny, og vi havde en hyggelig eftermiddag sammen. Lasse blev parret op med Nana, der desværre skulle døje med en noget slatten tømmermandsudgave af min bedre halvdel. Men hun var heldigvis overbærende! Alle hold fik tildelt fire destinationer som mademyday samarbejder med, samt gavekort hertil, og så var det ellers bare at smage sig frem. Jeg følte mig meget heldig, da jeg hørte at turen gik forbi Spiselauget, Briancon, RS28 og Memphis Roadhouse. Lasse fik besøgt Bagel & Co, RS28, Wedoburgers samt Tir na Nog. Billederne fra min tur kan I se ovenfor, Lasses kan I se på hans instagram. Vi var alle fire enige om, at RS28 serverede rigtig god kaffe. De kan bestemt udfylde de store sko, som Sigfreds Kaffebar efterlod sig, selvom det var sørgeligt at skulle miste en af byens bedste kaffeinstitutioner. Emmas og min brunch på Spiselauget var også rigtig god, omend selve brunchbuffeten så lidt rodet ud! Heldigvis var de forskellige delkomponenter gode og med et par overraskende indslag – fx jordbær med fløde, hjemmelavede baked beans og grønsagsstave med guacamole til. Nana og Lasse var også ganske godt tilfredse med både bagel og burger. Burgeren havde vi jo også nået at smugteste i forbindelse med SPOT ;) Man skulle næsten tro at mademyday kendte mine præferencer, for sørme om jeg ikke også fik lov til at få min yndlingschokocroissant fra briancon. Den var tung, fedtet og rigtig lækker, som altid! Sidst, men ikke mindst, så var jeg positivt overrasket over Memphis Roadhouse’ evne til at lave drinks. De var både flotte og velsmagende. Og ofte med et lidt utraditionelt twist. Chris, der står bag stedet, har jo også ejet Sidebar, så det er måske ikke så mærkeligt endda. Man kan i hvert fald roligt bestille en drink til sin mad uden at blive skuffet :) Jeg fik en Daisy Duke og Emma fik en G&T. Vi sluttede af nede på Slap Af med gode (og stærke!) mojitos og så en drink lavet på havtorn og citron. Den var god! Og således endte en rigtig god dag, hvor kalorieindtaget var helt i top, men det samme var humøret bestemt også :)

I kan også hente mademyday-app’en, hvis I vil se de restauranter, caféer og barer, de samarbejder med og måske sende et gavekort til en ven. Find den her.

15 gode måltider i Aarhus til under 100 kr

$
0
0

Wedoburgers (Østergade)

WeDoBurgers er et forholdsvis nyt sted i byen, men har allerede opnået succes med deres enkle menu, der består af enten hamburger eller cheeseburger med timian-fritter og sodavand til. Hele herligheden koster 80 kr. og de penge er godt givet ud. Saftig burger og rigeligt med sprøde fritter. Mmm!

Kowloon (Frederiksgade+Banegårdsgade)

Kowloon serverer rørende billig asiatisk mad. Det er måske ikke det bedste i byen, men deres Pad Thai, Kylling i Panang karry eller And i Matsaman karry til sølle 60 kr. er altid vindere i min bog. Og så er portionerne store!

Vaca (Graven)

Vaca er også forholdsvis ny, og vi er allerede kæmpe fans! Maden er autentisk mexikansk fingerfood og priserne er virkelig rørende. Tre tacos eller en burrito kan købes for 45 kr. Vi tilkøber som regel deres gode tortilla chips, guacamole og svineribs. Især sidstnævnte er virkelig gode!! Prisen ryger dog stadig ikke over de 80-90 kr. per mand.

Oli Gak (Mejlgade)

Oli Gak er franske Oliviers nyeste skud på stammen over billige, franske spisesteder. Her serveres alt fra fisk og moules til bøf og langtidsbraisseret kød. To retter fås for 85 kr., og man går ikke sulten derfra!

Madrepublikken (Jægergårdsgade)

Madrepublikken har overtaget det gamle “D’s”-lokale og har konverteret konceptet til noget i retning af et gastro-madsted frem for en sandwichbar. De har dagens ret til 85 kr., som kan veksle mellem alt fra kød og rodfrugter til pasta med fisk.

Photobucket

Oli Nico (Mejlgade)

Oli Nico serverer virkelig god fransk gastro-mad til små priser. Desværre er der ofte rigtig travlt i biksen, og man skal komme tidligt, hvis ikke de skal nå at melde udsolgt. Når man kan få en omgang moules frite til 65 kr. eller dagens to-retters til 95 kr. forstår man godt den store efterspørgsel.

Vesterlauget (Vestergade)

Vesterlauget er en super hyggelig gastrobar, der både serverer dejlig frokost og en god dagens ret hver aften. Den står som regel i 85 kr. og kan fx bestå af klassiske franske bonderetter som cassoulet eller confit de canard eller en god engelsk sherperds pie.

Le Coq (Graven)

Hver tirsdag serveres Mad&Fad i Le Coq-baren (ej at forveksle med restaurant-delen inde ved siden af – der dog også serverer dejlig mad). Hver tirsdag en ny ret – fx lasagne, fiskedeller eller blomkålsgratin – med en iskold fadøl til, og så til en flad halvtredser. Dagens ret oplyses på deres Facebookside. Maden serveres kl. 19  og stemningen er altid i top. Man må i øvrigt spise til fadet er tømt, så det er tit muligt at få sig en ekstra portion.

Ren & Stærk (Mejlgade)

Dette lille sted specialiserer sig i low carb mad, der er propfyldt af sunde proteiner og grønsager. Vi kan anbefale Kalkun Korma og Grøn Gris til den nette sum af 75 kr. pr. portion. Man går mæt, glad, ren og stærk derfra!

Fika (Jægergårdsgade)

Fika laver dejlige vegatarretter på primært økologiske ingredienser. Deres salater og grønsagstærter smager virkelig dejligt og kan købes for omkring 75 kr. De kan fint gøre sig ud for et aftenmåltid, selvom stedet nok mest er en dagscafé.

Den Grønne Papaya (Nørregade)

Gammel kærlighed ruster ikke, og således er jeg stadig forelsket i den lille papaya på Nørregade. Her serverer det sødeste vietnamesiske par skønne retter til billige priser. Ejeren kender efterhånden min bestilling  – forårsruller med risnudler til 65 kr. Hertil følger lækker syltet salat, koriander, fish sauce og agurk. Prøv det!

Café Piccolina (Skolegyde)

Café Piccolina er et relativt nyt spisested, der specialiserer sig i italienske retter. Og de gør det godt! Deres “Tartufo”-pizza med salami skulle være out of this world. Den fås til 94 kr. om aftenen og om dagen kan alle deres pizzaer købes til 55 kr stykket. Bestemt et god tilbud, synes vi.

Murphy’s Burger Joint (Nørregade)

Murphy’s er helt nyåbnet, men serverer allerede en gedigen burgermenu til 75 kr. Den er lidt i stil med WeDoBurgers, men gør det bestemt også godt.

VW Café (Thorvaldsensgade)

Selvom stedet egentlig er en café kan man godt få sig et velsmagende aftenmåltid (indtil kl. 21) i hyggelige omgivelser. En stor, mættende salat eller portion chili con carne koster 52 kr. Mens den fortæres kan man tage sig et slag backgammon eller bezzerwizzer.

Il Mercantino (Mejlgade)

Il Mercantino er vores go-to, hvis vi craver italienske pizzaer eller virkelig gode foccacia-sandwiches med prosciutto og mozzarella. Maden er altid helt frisklavet og smager som på et italiensk pizzeria. Pizzaerne kan købes for omkring 80 kr. stykket. Sandwiches til omkring det halve.

Vaca, Aarhus

$
0
0




Måske læste I vores indlæg med 15 tips til gode måltider i Aarhus til under 100 kroner forleden? Et af vores tips gik til Vaca, som er et relativt nyåbnet mexi-sted i Mejlgade i Aarhus. For ikke så længe siden var vi dernede (det er vidst tredje eller fjerde gang vi har været der, siden de åbnede) for at købe byg-selv-tacos, ribs, tortillachips og guacamole (det blev 150 kr. i alt). Vi gik all-in! Og det smager sindssygt godt! Vi kan varmt anbefale deres pulled pork og barbecue-sauce. Og deres ribs (de er syyyygt gode!). Man får et par foliebakker med de forskellige ting, og så kan man enten spise det i den lille biks eller tage det med. Vi valgte så at tage det med ned til bænkene foran Støy Munkholm på Store Torv og spise det i solen. 3 x tacos koster 45 kroner, og dem bliver man faktisk ganske fint mæt af. Så det er altså en god deal. Vi kan på det stærkeste anbefale at smutte forbi Vaca, hvis man vil have god og lækker mexi-mad til en yderst fornuftig pris :)

Opskrifter på vores yndlingsdips

$
0
0

Her i huset er der ofte en række retter, der går igen i vores madlavning. På samme måde er disse fire dips kommet for at blive! De egner sig alle godt til mexikanske retter eller retter fra det caribiske køkken. Men fx kan mangosalsaen også sagtens serveres som tilbehør til en god thai/indisk curry. Det er bare med at smage sig frem :) Her får I opskrifterne på vores yndlingsdips:

Green onion dip

2 forårsløg skåret i stykker, 2 spsk god mayonaise, 1 dl creme fraiche, et lille skvæt balsamicoeddike, 1/2 tsk. sukker, salt og peber

Fremgangsmåde: Kom alle ingredienser i en minihakker (eller brug stavblender) og blend til du opnår en ensartet, lysegrøn dip.

Guacamole

2 modne avocadoer, et fed hvidløg, 3 spsk. picco de gallo, salt

Avocadoer moses og et fed hvidløg presses ned i. Kom picco de gallo (alternativt hak en tomat, et lille løg og en smule koriander) i mosen og bland det hele sammen. Smag til med salt. Servér med det samme.

Picco de gallo

5-6 store modne tomater (3-400 gram), et løg, en mellemstærk chili, et lille bundt koriander, saften fra en lime, en spsk vand, salt

Hak tomater, løg, chili og koriander forholdsvist fint. Hæld lime og vand i blandingen og mos den godt rundt. Smag til med salt. Picco de gallo har godt af at stå og trække lidt inden den serveres.

Mangosalsa

1 moden mango, et fed hvidløg, et skvæt balsamico, 1 tsk. honning, salt

Mangoen skæres ud og kommes i en minihakker (eller brug stavblender) sammen med hvidløg, balsamico og honning. Blend den indtil der kun er meget små mangostykker tilbage. Den behøver ikke blive helt lind. Smag til med salt.

Viewing all 202 articles
Browse latest View live